Vaccin antigripal, imunitate sporită cu Tinctura de Soc

Începând cu luna august, fructele socului (Sambucus nigra) pot fi găsite mai ales în zonele muntoase, pe văile râurilor şi pâraielor. Mai întâlnim socul în marginile de pădure, în zonele limitrofe drumurilor forestiere, în tăieturile de pădure.

Recoltarea fructelor de soc

Se taie ciorchinii cu boabe de pe ramuri. La 3-4 ore de la culegere, boabe de soc se vor prepara sau vor fi păstrate în frigider, timp de 24-48 de ore.

Din boabele proaspete de soc putem prepara o tinctură cu proprietăţi terapeutice deosebite, recomandată, printre altele, pentru sporirea rapidă a imunităţii.

Tinctură din fructe de soc

Cum se procedează

Se zdrobesc boabele de soc, manual, cu ajutorul unei linguri de lemn. Pasta rezultată se filtrează printr-un tifon pus în două, obţinându-se astfel sucul din fructe de soc.

Într-o sticlă, se adaugă 1 pahar cu suc de soc şi 1 pahar cu alcool alimentar de 90 de grade. Se agită bine amestecul pentru a se omogeniza. Tinctura se păstrează în sticla bine închisă, la loc întunecos şi rece. Termenul de valabilitate este de 2 ani.

Cum se administrează

Preventiv, la începutul toamnei, se iau 2-3 linguri de tinctură de soc pe zi, diluată în apă, în cure de 14 zile. Pentru tratament, se  iau 2-4 linguri de tinctură diluată în apă, timp de 7-10 zile la rând.

Indicaţii terapeutice

Tinctura din fructe de soc ajută la sporirea rapidă a imunităţii, prevenind sau tratând gripa, guturaiul. De asemenea, este indicată în sensibilitate la epidemiile de gripă. Este un remediu foarte bun mai ales la început de toamnă, pentru prevenirea epidemiilor de gripă.

În cazul gripei deja instalate, administrarea tincturii ajută la o vindecare mult mai rapidă. În plus, vor fi mult diminuate simptome precum febra, durerile musculare, stările de slăbiciune.

Mai bună decât vaccinurile antigripale sofisticate

În urma unui studiu în care a fost testat extractul de soc pe zeci de tipuri de virusuri care produc gripă,  s-a constatat că substanţele conţinute de fructele de soc blochează infectarea celulelor sănătoase de către virusurile gripale şi, ca atare, stopează boala, atât în fazele incipiente, cât şi în cele avansate. O acţiune unică în lume, susţin cercetătorii.

Sursa

1 thought on “Vaccin antigripal, imunitate sporită cu Tinctura de Soc”

  1. Pingback: Socul şi fructele lui, redutabil vaccin antigripal Viaţa cu Prioritate

Lasă un răspuns