Rețete naturiste pentru tratarea psoriazisului

Este o dermatoză plurifactorială, inflamatorie, proliferativă, caracterizată printr-o etiopatogenie extrem de complexă. Boala ia naştere din cauza unei dereglări a funcţionării ficatului.

La tratament se va ţine cont de alimentaţie, din care se scot mezelurile, afumăturile, carnea de porc, acriturile, oţetul, vinul, lămâia, portocalele, fructele citrice şi de pădure, precum şi sucurile lor, merele, cafeaua, ciocolata, cacao, mierea, peştele, conservele, mazărea, fasolea, lintea etc., deoarece acestea formează acizi pe care ficatul bolnav nu-l suportă.

Sunt permise laptele şi produsele lactate, salatele acrite cu iaurt, carnea fiartă de viţel, pasăre, vacă, peştele proaspăt, legumele uşoare fierte, compoturile. Pielea cu cruste uscate se unge cu alifie de rostopască, suc de nalbă

Se fac băi cu infuzie de ciuboţica cucului, nalbă, coada calului

Se ţine o dietă cu sucuri de fructe şi zarzavaturi timp de 1 an, regim crudivor depurativ timp de 5-7 zile pe lună, cură cu suc de orz verde 3×50 ml pe zi, cu boabe de ienupăr, cu tije de păpădie, timp de 5-7 zile.

Se aplică comprese locale cu infuzie de cimbrişor şi badijonare cu suc de gălbenele. Se fac băi de trunchi, vitală, înfăşurare scurtă, duş scoţian alternant de 2-3 ori pe săptămână.

Se prepară următoarele reţete

Reţeta 1 – 40 gr coada calului, 30 gr coajă de salcie albă, 50 gr urzică, 10 gr ventrilică, 20 gr fumăriţă, 30 gr gălbenele, 20 gr coada şoricelului, 10 gr coajă de stejar, 30 gr tătăneasă, 40 gr trifoi roşu.

Reţeta 2 – 20 gr brusture, 20 gr mesteacăn alb, 20 gr salcie albă, 20 gr trei fraţi pătaţi.

Se face infuzie din 1 linguriţă amestec în 250 ml de apă, se beau 3-4 ceşti pe zi, alternând reţetele

Pentru uz extern se prepară următoarea reţetă:

  • năprasnic, coada calului, coada şoricelului, gălbenele, nalbă, rostopască, se amestecă în părţi egale, se pun 200 gr din amestec în 5 l apă rece, se macerează 12 ore, se încălzeşte puţin, se strecoară şi se toarnă în apa de baie. Baia durează 20 minute, după care se aplică alifia de gălbenele, tătăneasă sau tinctură de frunze de limba câinelui.

2 thoughts on “Rețete naturiste pentru tratarea psoriazisului”

  1. Pingback: Calităţile miraculoase ale boabelor de muştar

  2. Pingback: Oțetul de mere, un aliment ce vindecă 100 de boli Viaţa cu Prioritate

Lasă un răspuns