Reteta contra durerilor reumatice si a anchilozelor

Tratament pentru ameliorarea durerilor reumatice, care da rezultate chiar si la anchilozari.

Este o reteta data de un veteran de razboi, care a lucrat ca director in domeniul plantelor medicinale. Am testat personal reteta si am dat-o si unor prieteni, iar rezultatele au fost de exceptie. O recomand mai ales in perioada aceasta de toamna, cand durerile reumatice incep sa-si faca de cap.

  1. Se culeg frunze de nuc, se rup in fasii si se stropesc cu tuica de prune curata, de 35-40(grade), asa cum se stropesc rufele inainte de-a fi calcate. Se aplica un strat gros de frunze, pe o suprafata de circa 10 cm, unde se afla locul bolnav (brat, umar, picior), apoi se badijoneaza cu o folie de plastic cat mai strans, ca sa nu “rasufle” si se leaga deasupra cu fasa elastica.

Operatia se face seara la culcare si se lasa pana dimineata (pielea se va pata). Se fac circa 3-4 sedinte. Rezultatul va fi nemaipomenit.

Va mai propun o reteta al carei inconvenient este ca prepararea ei dureaza mai mult.

2. Se sapa o groapa la radacina unui nuc si se taie un fragment dintr-o ramificatie a ei mai subtire (sa aiba diametrul de circa 5-10 mm). Se spala de pamant si se introduce pana la fundul unei sticle cu ulei (de trei sferturi) de floarea-soarelui sau masline. Se sigileaza bine sticla cu dop de pluta si ceara, apoi se ingroapa in pamant, astfel ca lumina sa nu patrunda. Operatia se face toamna, inainte de a cadea frunzele, iar sticla se scoate iarna, prin luna ianuarie, cand pamantul ingheata.

Cu acest “mir” se ung partile anchilozate sau dureroase. Rezultatele se vor simti foarte repede.

Corneliu Constantinescu – Ramnicu-Valcea

Lasă un răspuns