Mierea cu cimbru. Remediu

Mierea cu cimbru

Remediu în infecțiile respiratorii și afecțiunile pulmonare

Mierea este considerată un superaliment care conține toți nutrienții necesari unei sănătăți optime, dezvoltării și refacerii organismului. Mierea poate vindeca numeroase afecțiuni precum o tuse persistentă, o rană, având efecte expectorante, regeneratoare, laxative și imunostimulatoare.

Dacă o folosiți în combinație cu alte plante medicinale, mierea devine un medicament foarte eficient, sau chiar un antibiotic. Cimbrul are și el, de asemenea, proprietăți anti-microbiene și antiinflamatorii. Folosite aceste două, devin foarte puternice în combaterea infecțiilor respiratorii și în afecțiunile pulmonare. Pentru a folosi acest remediu și în tuberculoză, se adugă și hrean.

Ingrediente:

  • 50 g de cimbru uscat
  • 200 g de miere

Mod de preparare:

Puneți cimbrul în borcanul cu miere și amestecați bine. Dacă pasta rezultată este prea groasă, adăugați 50 ml de apă purificată (adică fiartă și răcită). Amestecați din nou până la omogenizare, și păstrați borcanul la loc călduros 2 săptămâni. Amestecați în borcan zilnic. După finalul perioadei de macerare, filtrați preparatul printr-un tifon sau strecurătoare. Din această miere de cimbru se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.

Pentru tuberculoza pulmonară, mierea se combină cu hrean ras. Se amestecă un pumn de hrean ras cu 500 g de miere de albine și se lasă 20 de zile. Se amestecă preparatul zilnic.

4 thoughts on “Mierea cu cimbru. Remediu”

  1. Pingback: Rețete naturiste vindecătoare, Hreanul(Armoracia rusticana)

  2. Pingback: Tinctura de lame de ras si anchilozele

  3. Pingback: Afecțiunile Aparatului Urinar, cauze și tratament - Viaţa cu Prioritate

  4. Pingback: Terapia pentru aparatul respirator, Cura cu Hrean

Lasă un răspuns