Metode de purificare a organismului şi leacuri de sezon

Toţi adepţii şi practicanţii medicinii alternative ştiu că nici o boală nu poate fi vindecată fără o puternică şi corectă curăţire prealabilă a organismului. Mijloacele aflate la îndemână sunt diverse şi eficiente, indiferent dacă apelăm la purificarea prin dieta alimentară (regimul Oshawa, regimul Yang, cura de sucuri de legume şi fructe), metodele ayurvedice, cura cu argilă sau postul de sănătate.

Între toate acestea, plantele joacă şi ele un rol important, iar rostul acestui articol le priveşte în mod special. Întrucât vine iarna şi organismul nostru va fi solicitat peste medie să lupte împotriva gripelor şi a altor infecţii virale, consider că o curăţire a principalelor noastre organe va uşura sarcina greu încercatului sistem imunitar.

Reţetele pe care vi le prezint provin dintr-o îndelungată experienţă de practicare a terapiilor naturiste şi sper să le fie tuturor de folos.

Curăţarea şi purificarea rinichilor

Se iau 6 crenguţe de mure de 50-60 cm fiecare. Se taie mărunt ca ceapa şi se pun la fiert într-o cratiţă de 6 l plină cu apă de izvor sau filtrată. Se fierbe 2-3 ore fără capac, la foc încet, până când rămâne jumătate (3 l). În două zile se bea toată cantitatea, fracţionat, în părţi egale, în decursul primei şi celei de-a doua zi. Timp de o săptămână se recomandă alimentaţie vegetariană, fără carne (trei zile înainte şi trei zile după tratament). În timpul tratamentului, chiar şi după, se poate verifica urina, în care vom observa (dacă e cazul) nisipul şi chiar şi calculi de mici dimensiuni.

Purificarea sângelui

Avem nevoie de 100 g rostopască şi 300 g miere. Se pune rostopasca într-o cratiţă smălţuită, se toarnă peste ea 1 l de apă clocotită şi se lasă la macerat 12 ore. Lichidul obţinut se strecoară, se dizolvă mierea în el, iar siropul rezultat se pune într-o sticlă în frigider. În fiecare zi se toarnă din acea sticlă într-una mai mică 150 g compoziţie, din care se ia câte o lingură, de şase ori pe zi, din oră în oră, de preferat de dimineaţa până la prânz. Se procedează astfel până la terminarea întregului conţinut din sticla de la frigider. Tratamentul cu rostopască se face o dată pe an.

Purificarea articulaţiilor

Se pun 10 foi de dafin în 500 ml apă şi se fierb la foc încet, timp de 15 minute. Lichidul, împreună cu frunzele, se toarnă într-un termos, unde se lasă două ore, după care se împarte în trei porţii egale, pe trei zile.

O porţie se consumă de-a lungul a 12 ore, altfel se poate provoca hemoragie internă. Peste o săptămână se poate repeta procedura timp de două zile. În zilele de tratament se respectă dieta vegetariană. Purificarea articulaţiilor în primul an se face o dată pe trimestru, după care o singură dată pe an şi doar după purgarea, curăţarea intestinului prin clisme.

Acest decoct de foi de dafin poate normaliza şi nivelul glicemiei, când nu este prea mare. În acest caz, se va lua pe parcursul a două săptămâni câte o lingură, cu 20 de minute înaintea meselor principale.

Purificarea ficatului

Medicina populară propune purificarea ficatului după ce s-a făcut eliberarea şi purgarea intestinului prin clisme. În caz contrar, apare pericolul unei intoxicări a sângelui, din cauza absorbirii reziduurilor stagnate din intestin în timpul curăţirii ficatului.

Pregătirea ficatului pentru purificare se face printr-un regim alimentar care să conţină legume, fructe, seminţe, de preferat crude, netratate termic şi purgarea intestinului zilnic, timp de o săptămână, după care timp de trei zile nu se bea decât suc de mere proaspăt, în orice cantitate, după ce în prealabil  s-a recurs la o clismă (pe nemâncate).

A treia zi, consumul de suc de mere se încheie la ora 19. Conform bioritmului, în acest timp ficatul se relaxează şi se poate debarasa de calculi de bilirubină, de colesterol etc. Până la ora 19, ne pregătim 200 g de ulei de măsline încălzit uşor şi 200 g suc de lămâie proaspăt stors, de asemenea încălzit uşor. La ora 19-20 ne culcăm în pat cu o pernă electrică pusă în regiunea ficatului (o sticlă cu apă încălzită sau chiar o cărămidă mai mică încălzită pe sobă), acestea se ţin 2-3 ore.

Se consumă din 15 în 15 minute 3 linguri de ulei şi imediat 3 linguri de zeamă de lămâie, până se consumă cele 200 + 200 g. După procedeu, putem adormi liniştiţi. Spre dimineaţă, când va veni impulsul de defecare, se vor elimina calculi de bilirubină de culoare verde, care vor avea consistenţa lutului sau a plastilinei, dopuri cilindrice de colesterol, fiere neagră cu miros urât. După aceasta se face o clismă uşoară şi se poate lua un mic dejun compus din fructe de acelaşi fel (3-4 mere, portocale sau pere).

Ziua se bea ceai diuretic, iar de-abia seara se poate mânca puţin orez, griş sau arpacaş, şi acestea fierte numai în apă. Cu o oră înainte de masă se mănâncă un fruct copt (măr, grapefruit etc.). Procedeul trebuie continuat cu o săptămână de alimentaţie vegetariană (fără carne).

REŢETE CU ALIMENTE

Tratament de purificare cu dovleac în cazul insuficienţei cardiace cu edeme

500 g miez de dovleac, fără seminţe, se taie în bucăţele şi se fierbe într-un vas emailat cu apă cât cuprinde. Când s-a înmuiat dovleacul, scurgem lichidul şi îl păstrăm. Dovleacul fiert se freacă într-un alt vas cu o lingură de lemn până se face o pastă fină, peste care se pune apa în care a fiert. Se freacă şi se amestecă până la completa omogenizare. Băutura rezultată se consumă în două reprize, dimineaţa şi seara. Cura durează 30 de zile. Tratamentul cu dovleac fiert sau suc de dovleac este recomandat şi la constipaţia cronică.

Cura cu must, recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială

Se începe cu 0,5 l must zilnic, în trei reprize, cu o oră înainte de mesele principale, apoi cantitatea creşte progresiv cu 100 ml/zi până se ajunge la 2 l (după circa două săptămâni), cantitate care se menţine 2-3 zile, fără a se mai consuma şi altceva. După acest nivel maxim, se revine la cantitatea iniţială. Cura este importantă şi pentru efectul ei diuretic, depurativ şi antisclerotic. Pe timpul acestei cure se va urma şi un tratament profilactic (evitarea solicitărilor nervoase, a alcoolului, tutunului, consumului excesiv de sare etc.), precum şi o dietă vegetariană.

Reţete cu suc de ridiche neagră cu miere şi suc de varză albă cu miere, pentru combaterea bronşitei cronice

Ridichile se spală şi se curăţă de coajă (1-2 kg), se dau pe răzătoare şi se trec prin maşina de tocat. Într-un vas emailat se amestecă ridichile cu mierea (de preferat de culoare închisă, de pădure). Amestecul se ţine la frigider şi se consumă 1-2 linguriţe pentru copii şi 1-2 linguri pentru adulţi, de trei ori pe zi. Se foloseşte până dispare tusea şi răguşeala. La sucul din varză se foloseşte numai varza proaspătă, care se curăţă de impurităţi şi de foile exterioare, se spală şi se scurge de apă. Se taie mărunt cu cuţitul şi se trece de două ori prin maşina de tocat, după care se strecoară. Se îndulceşte cu miere după gust şi se poate păstra la frigider, dar nu mai mult de 24 de ore. Se ia câte o lingură de 5-6 ori pe zi şi se consumă până la vindecarea bronşitei. Este un foarte bun emolient, înlesnind expectoraţia

2 thoughts on “Metode de purificare a organismului şi leacuri de sezon”

  1. Pingback: Cerealele și Sănătatea, nefalsificate cu adaosuri otrăvitoare

  2. Pingback: Terapia pentru inimă şi vasele de sânge, LEURDA

Lasă un răspuns