Gutuia scade tensiunea, previne cancerul și stimulează imunitatea

Gutuia este, pe bună dreptate, fructul miraculos al toamnei. Beneficiile  acestui fruct galben ca soarele sunt uimitoare! Nu degeaba i se spune fructul de aur.

Este scăldat în razele soarelui, conținând întreaga lui putere. Nu ne mirăm că ne va da vitamine la schimb, exact în sezonul în care nu ne mai putem răsfăța ca vara, cu razele solare.

Este copt exact la timp, cât să ne întărească imunitatea. Are o capacitate incredibilă de a preveni cancerul, de a ajuta la slăbit, de a îmbunătăți sistemul digestiv, de a reduce colesterolul și de a stimula sistemul imunitar.

Previne bolile gastrointestinale, calmează inflamația, ne face pielea mai frumoasă, ne scade tensiunea arterială, previne reacțiile alergice și stimulează circulația în sistemul cardiovascular.

Gutuia se consumă mai greu, fiind ușor înecăcioasă, de aceea este mai bine să o consumi rasă, alături de măr. Se poate amesteca și în plăcintă, alături de măr, rezultatul fiind spectaculos.

Beneficiile complete vin dacă se consumă coaja și fructul proaspăt, deoarece este o bombă de vitamine și minerale, antioxidanți și fibre alimentare.

100 g gutuie conțin, potrivit USDA: 84 g apă, 57 calorii, 0.4 g proteine, 0.1 g grăsime, 15.3 g carbohidrați, 1.9 g fibre, 11 mg calciu, 0.7 mg fier, 8 mg magneziu, 17 mg fosfor, 197 mg potasiu, 4 mg sodiu, 0.04 mg zinc. Gutuile contin 37% din doza zilnica recomandata de vitamina C in 100 de grame.

Gutuile au efect antidepresiv

Consumul de gutuie este mai mult decât recomandat, însă fără excese. Nu au fost identificate efecte adverse ale acestui fruct, iar toate sursele îl prezintă ca un ajutor de nădejde în dieta zilnică, mai ales toamna, când ne pregătim să ne creștem imunitatea.

Este recomandată evitarea semințelor de gutuie, în special mestecarea lor, întrucât conțin cianide, substanțe chimice toxice, care se regăsesc, de exemplu, și în semințele merelor.

Însă o gutuie medie pe zi, rasă, fără sâmburi, dar cu coajă, vă va reda strălucirea părului și o bună circulație sanguină. Fiind intensificat fluxul de sânge, va stimula foliculii de păr.

Cantitatea notabilă de potasiu a gutuii optimizează tensiunea arterială. Potasiul este unul dintre mineralele esențiale, întrucât facilitează transferul de fluide efectiv în celule și normalizează tensiunea, relaxând vasele de sânge, reducând presiunea asupra sistemului cardiovascular.

Cu ajutorul gutuilor iti pot imbunatati chiar si starea de spirit. Astfel, daca te confrunti ca stari de depresie, mananca cate o lingura de dulceata de gutui.

De asemenea, daca pui in dormitor, pe noptiera, 1-2 fructe coapte, substantele eterice din gutuie au proprietati linistitoare.

Sursa

4 thoughts on “Gutuia scade tensiunea, previne cancerul și stimulează imunitatea”

  1. Pingback: Tratamentul total al cancerului, metoda Breuss - Viaţa cu Prioritate

  2. Pingback: Elixirul tinereții, antidotul cancerului-Tinctura de TESCOVINĂ -

  3. Pingback: Hipertensiunea arterială, alimentația ca factor de risc

  4. Pingback: Gutuile și Perele, natura nu obosește să-și îndeplinească minunile

Lasă un răspuns