Elixirul tinereții, antidotul cancerului-Tinctura de TESCOVINĂ

De 7 ori mai bogată în antioxidanți decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, și nu mustul sau vinul. Conform specialiștilor, cea mai mare cantitate de resveratrol se află în coaja și sâmburii strugurilor (roșii sau negri), adică în tescovină. 

Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant descoperit până astăzi de cercetători. Acesta luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele și ADN-ul organismului, prevenind astfel degradarea celulelor din corp. Acest antioxidant nu are doar un rol protectiv, ci și un efect regenerator asupra țesuturilor. A fost de altfel numit antioxidantul longevității de cercetătorii de Universitatea Harvard din SUA, care are capacitatea de a prelungi viața consumatorilor.

Rețetă – Tinctura din tescovină

Ingrediente

• 20 g de tescovină uscată

• 100 ml de alcool alimentar de 70 de grade

Preparare

La circa 7 zile de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovină. Se obține de regulă circal o treime de tescovină și restul must. Pentru a o usca, tescovina (amestecul de pulpă presată, coajă și sâmburi) se întinde într-un strat subțire într-o cameră bine aerisită.

Pentru deshidratarea completă a pulpei și cojilor de strugure pot fi necesare 2-3 săptămâni. În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părțile, pentru a evita mucegăirii.

Tescovina uscată e gata când rămășițele arată ca niște fructe confiate. La final, tescovina uscată se trece print-o sită mare, pentru a înlătura sâmburii. Pulberea de tescovină astfel obținută se păstrează în săculeți de pânză sau de tifon.

Tinctura se prepară astfel

Tescovina se pune într-un borcan, și peste ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic cu filet, și se lasă 10 zile la macerat. Borcanul se agită de 3-4 ori pe zi. După acest interval de timp, tinctura se strecoară și se mai lasă la limpezit 6 zile, la frigider. După decantare, tinctura de tescovină se mai strecoară o dată, și se păstrează în sticluțe mici, de culoare brună.

Administrare

Ca tratament, se iau câte 20-30 de picături de tinctură de tescovină, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Acestea trebuie diluate cu puțină apă. Tratamentul durează 2-3 săptămâni, și se poate relua după o săptămână de pauză.

Indicații terapeutice

Tescovina previne cancerul și formarea tumorilor, ne protejează de bolile cronice, încetinește procesul de îmbătrânire și apariția bolilor bătrâneții, întărește vederea, reglează colesterolul, previne accidentul vascular, luptă împotriva osteoporozei și a reumatismului.

Consumul de tescovină stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, împiedicându-le să se dezvolte. În cazul bolnavilor de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase.

Tinctura se tescovină este un elixir al tinereții, un tonic extraordinar pentru toate sistemele corpului:

— Energizează organismul

– Întărește vedere, oasele, imunitatea și sistemul musculare

– Fluidizează sângele și stimulează circulația

– Previne formarea cheagurilor de sânge

– Previne cancerul și tumorile benigne

– Încetinește îmbătrânirea

– Combate bolile bătrâneții

– Reglează funcțiile vitale și activitatea hormonală a corpului (inclusiv ci

clul menstrual)

– Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și la bilă

1 thought on “Elixirul tinereții, antidotul cancerului-Tinctura de TESCOVINĂ”

  1. Pingback: Tinctura de lame de ras si anchilozele

Lasă un răspuns