Vin de piersici

Ingrediente: 2,5 kg piersici, 4 l vin alb, 1,3 l coniac, 500 g zahar, 4 migdale amare, 7 g drojdie de bere uscata.
Mod de preparare: Peste piersicile decojite si taiate in bucati se pune zaharul si se lasa cateva ore. Se fierbe amestecul 15 minute. Se varsa intr-un bidon (dupa ce s-a racit) si se acopera cu vin alb si coniac. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa 30 de zile la rece, se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Proprietati: diuretic, energizant, stomahic.
Recomandari: constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.

[quads id=3]

Vin de portocale

Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 l vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 g zahar, 50 ml rachiu.
Mod de preparare: Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreaza si se pune in sticle. Se foloseste dupa 2-3 luni.
Alte variante:
-Se acopera cu vin alb coaja de la trei portocale amare, netratate. Se adauga o lingurita cu seminte de coriandru si 150 g zahar. Se lasa in repaus, la rece, 10 zile. Se filtreaza.
-1 l vin rosu, 4 portocale taiate bucati si zeama de la o portocala se lasa la macerat 10 zile. Apoi se adauga 50 ml rachiu si 120 g zahar. Se amesteca inainte de filtrare.
-Se amesteca: 1 l vin alb, sucul unei portocale, 3 flori de musetel, un baton de scortisoara, doua cuisoare, 120 g zahar si 50 ml rachiu. Se filtreaza dupa 8 zile de macerare.
-Se taie in rondele o portocala si o lamaie. Se adauga 1 l vin rosu, doua migdale amare sparte, 50 ml rachiu si 200 g zahar. Se lasa la macerat 40 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Proprietati: antiinfectios, aperitiv, diuretic, fluidifiant sangvin, laxativ, tonic general.
Recomandari: anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate sangvina, tulburari intestinale.


4 comentarii

Efecte terapeutice vin coacăze și grapefruit, preparare și administrare · august 22, 2021 la 2:52 pm

[…] macerat 200 g frunze de coacaz, 50 ml rachiu, 100 g zahar si 1 l vin rosu, timp de 30 de zile. Se amesteca bine, se filtreaza si se imbuteliaza.l Se pun la macerat, timp de o luna: 1 l vin alb, 200 g coacaze, 50 […]

Efectele terapeutice ale Vinurilor de Menta, Mure și Nuci · octombrie 13, 2021 la 1:00 pm

[…] apoi se filtreaza.Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.Proprietati: afrodisiac, bactericid, calmant, colagog, sedativ, stomahic, vermifug.Recomandari: nervozitate, palpitatii, […]

Vin de ienupăr și mărar, preparare, administrare, efecte · octombrie 13, 2021 la 1:00 pm

[…] Ingrediente: 40-50 g bace (fructe) de ienupar, 1 l vin rosu, 50 ml rachiu.Mod de preparare: Se sparg bacele si se pun la macerat o saptamana in amestecul lichid. Se aduce amestecul usor la fierbere, se lasa sa fiarba cateva minute. Se lasa in repaus o saptamana inainte de a se filtra. Se imbuteliaza.Varianta:l 60 bace de ienupar, 1 l vin alb si 100 g zahar se pun la macerat 15 zile. Se lasa in repaus 8 zile inainte de filtrare. Se adauga 25 ml rachiu, pentru o mai buna conservare.Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.Proprietati: depurativ, diuretic, stimulent, stomahic.Recomandari: ateroscleroza, guta, reumatism, tulburari renale. […]

Plantele amare, adevărați catalizatori ai organismului · octombrie 13, 2021 la 1:35 pm

[…] este o plantă destul de toxică, dar cu efecte asupra ficatului şi bilei extraordinar de puternice, fiind un drenor şi regenerator neîntrecut. Se ia sub forma de pulbere, obţinută prin măcinare […]

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *