Dureri articulare și reumatice-unguent dafin

Dureri articulare și reumatice-unguent dafin

Dafinul nu este doar o mirodenie aromată, pe care o adăugăm în mâncăruri, ci este o plantă cu beneficii asupra sănătății. Frunzele de dafin au proprietăți medicinale puternice, sunt o sursă importantă de vitamina C, fier, mangan, calciu, cupru și zinc.

Dafinul este foarte benefic pentru sănătatea oaselor și ochilor și de asemenea, are efecte analgezice și antiinflamatorii, ce ajută în combaterea durerilor. Din acest motiv, îți va fi un aliat dacă te confrunți cu dureri articulare și reumatice.

Totodată, ceaiul de dafin este recunoscut pentru capacitatea sa de a curăța articulațiile de săruri. Pentru a ameliora afecțiunile reumatice și cele ale artritei, poți folosi ulei sau unguent de dafin care va ajuta la reducerea spasmelor musculare, a umflăturilor, a oboselii musculare și a durerilor articulare și reumatice.

De asemenea, dafinul reușește să grăbească vindecarea rănilor și a infecțiilor pielii și poate fi folosit cu succes pentru dureri de cap și stres.

Ulei și unguent de dafin pentru dureri – rețete

Ingrediente:

  • 200 g de frunze de dafin
  • 1 L de ulei de măsline

Mod de preparare:

Puneți jumătate din cantitatea de frunze de dafin și uleiul într-un borcan de sticlă închis ermetic cu capac. Puneți borcanul într-o oală, ăn care adăugați apă, cât să depășească borcanul cu 2 cm. Puneți oala pe foc și lăsați să fiarbă la foc mic 2 ore.

Lăsați apoi uleiul să se răcească, strecurați-l și înlăturați frunzele de dafin. Puneți restul frunzelor de dafin în (același) borcan, turnați peste ele uleiul strecurat (infuzat deja cu celelalte frunze de dafin). Închideți ermetic și puneți din nou borcanul la bain-marie. Fierbeți la foc mic 2 ore.

După ce uleiul s-a răcit, strecurați-l, iar apoi, transferați uleiul de dafin în borcane sau sticle curate, sterilizate. Uleiul de dafin se păstrează într-un loc răcoros din casă și rezistă până la un an. Poate fi folosit atât în scop alimentar, cât și terapeutic.

Unguent de dafin – rețetă

Pentru a prepara unguentul de dafin, folosiți 2 lingurițe de ceară de albine la 120 ml de ulei de dafin. Se topesc la baie de aburi, apoi se lasă la răcit, să se închege. Păstrați unguentul de dafinîntr-un borcănel de sticlă.

Mod de folosire:

Se folosește ca orice cremă de anti-reumatică, prin masarea zonelor dureroase. După masaj se stă la căldură, deci este preferabil ca această procedură să se facă seara, înainte de culcare.

1 thought on “Dureri articulare și reumatice-unguent dafin”

  1. Pingback: Bolile reumatice, tulburări ale sistemului musculo-scheletal

Lasă un răspuns