Dezintoxicare, terapia cea mai puternica cu efecte rapide

Acest tip de post este indicat drept cura de dezintoxicare, fiind terapia cea mai puternica si cu efectele cele mai rapide, atat pentru vindecarea trupului, cat si a sufletului. Este forma de post recomandata persoanelor cu o vointa foarte puternica, precum si celor aflati in situatii limita si care au o motivatie pentru a recurge la acest tip de tratament.

Valeriu Popa, fiind el insusi un practicant al postului negru, cel mai lung pe care l-a tinut fiind de 52 de zile, l-a promovat ca forma de tratament, avand rezultate spectaculoase. Pentru oamenii ajunsi in pragul disperarii, bolnavi irecuperabili pe cale medicala, fara speranta de viata, aceasta terapie reprezenta ultima solutie.

In cazurile de cancer si toate bolile grave este considerat principala terapie-soc a medicinii naturiste, prin aceasta stopandu-se evolutia lor si chiar vindecandu-se. Postul negru nu este recomandat persoanelor subponderale, cu o vitalitate scazuta, hipotensive, cu carente grave de minerale si vitamine. In aceste cazuri, sunt de preferat posturile cu sucuri de legume si fructe.

De la caz la caz, Valeriu Popa recomanda 7, 14 sau 21 zile de post cu apa distilata. Foarte rar, sugera posturi de 28 de zile sau mai mult.
Celor aflati in situatii limita le spunea franc: „Omule, fizic esti mort, energetic mai ai insa sanse. Lupta, fa ce ti-am recomandat si poti scapa.“ Dansul nu garanta viata sau vindecarea nimanui: „Eu nu sunt
Dumnezeu, nu eu iti dau viata, nu eu te pot salva; pot insa sa-ti spun ce au facut alti semeni si contemporani cu tine, aflati in situatii similare cu a ta, care acum traiesc, care au iesit din prapastia mortii.“

In timpul postului se consuma 2 litri de apa distilata (pentru uz alimentar) pe zi si se fac doua clisme: una dimineata cu 2 litri de ceai de musetel si alta seara cu 2 litri de ceai de rostopasca. Cei doi litri de lichid pentru clisma se introduc in doua sau mai multe reprize pentru a nu forta colonul. Este bine ca postul sa fie insotit de rugaciune pentru ca el are darul de a actiona asupra fiecarui aspect din fiinta umana, fiind prilej de curatire a mintii si sufletului si de inaltare spirituala.

Pe durata postului este bine sa aveti activitate fizica si intelectuala moderata (atat cat este posibil), sa se evite statul in pat peste limita fireasca, necesara somnului. Feriti-va de situatii conflictuale, discutii contradictorii.
Impacati-va si iertati pe toti cei care considerati ca v-au necajit si cereti-va iertare celor carora le-ati gresit; astfel postul castiga mult in eficienta.

Nu postiti in scopuri revendicative, protestare caci vibratiile negative cu care va inconjurati in asemenea situatii va afecteaza sanatatea. Tot pe parcursul postului, limba se racleaza cu o spatula de lemn (coada de lingura de lemn), de 2-3 ori/zi, de fiecare data cand limba devine incarcata. La fel de importanta ca postul in sine, dar prezentand riscuri mari pentru sanatate daca e facuta incorect – este revenirea din post.

De obicei, Valeriu Popa recomanda 7 zile de revenire, perioada in care se consuma in continuare 1 pana la 1,5 litri de apa distilata zilnic, la care se adauga:

 • in prima zi: zeama de la o lingura de orez fiert in 0,5 litri apa distilata timp de 10 minute
 • in a doua zi: zeama de la 2 linguri de orez fiert in 0,5 litri apa distilata timp de 10 minute
 • in a treia zi: zeama de la 3 linguri de orez fiert in 0,5 litri apa distilata timp de 10 minute
 • in a patra zi: Se fierb 3 linguri de orez si una de arpacas intr-un litru de apa distilata, 10 minute. Se bea zeama si se consuma 2-3 linguri de fiertura treptat, pe parcursul zilei.
 • in a cincea zi: Se fierb 4 linguri de orez si 2 linguri de arpacas intr-un litru de apa distilata, 10 minute. Se consuma zeama si jumatate din fiertura pe parcursul zilei.
 • in a sasea zi: Se fierb 4 linguri de orez si 3 linguri de arpacas intr-un litru de apa distilata, 10 minute. Se bea zeama si se consuma fiertura pe parcursul zilei.
 • in a saptea zi: Se fierb 5 linguri de orez si 3 linguri de arpacas intr-un litru de apa distilata, 10 minute. Se bea zeama si se consuma fiertura.
  In cazul posturilor de 3-4 saptamani si mai mult, perioada de revenire de 7 zile trebuie prelungita in functie de organism. Dupa aceasta, pacientul intra pe un regim echilibrat, specific lui si bolii respective.

Efectele secundare ale postului negru isi fac apartitia inca din primele zile. Apar diverse tulburari, oboseala, transpiratii, tremuraturi, palpitatii, greturi, varsaturi, tulburari vizuale, cefalee, nervozitate, iritabilitate – care sunt provocate de eliminarea toxinelor sub diverse forme si de un consum energetic mai mare din partea organismului pentru a le expulza.

In fata unor astfel de manifestari nu trebuie sa va speriati si sa intrerupeti postul deoarece prin aceste eliminari se regenereaza si regleaza anumite functii si procese ale corpului. Tot pe parcursul postului, se elimina gradat si diverse „impuritati“ din aura energetica si Lumina interioara se va manifesta din ce in ce mai pregnant in voi. Deveniti astfel mult mai usori si mai fericiti.

Atentie!
Daca se urmareste un post negru mai mare de 3 zile, este bine sa fie facut sub supraveghere medicala de specialitate. Consultati un medic naturist inainte sa va hazardati la astfel de auto-tratamente si asigurati-va ca aveti asistenta lui.

extras „Din remediile lui Valeriu Popa”

2 thoughts on “Dezintoxicare, terapia cea mai puternica cu efecte rapide”

 1. Pingback: Tratamentul cancerului pe baza de bicarbonat de sodiu

 2. Pingback: Plantele amare, adevărați catalizatori ai organismului

Lasă un răspuns