Clismele cu cafea – multiple beneficii de sănătate

O zicala raspandita in naturopatie (ingrijirea cu metode naturale a sanatatii) este ca “dieta incepe in colon”. De-a lungul istoriei, clismele au fost un instrument cheie pentru purificarea colonului in multe culturi ale lumii . Boabele de cafea organica au fost initial cultivate si utilizate ca un puternic purificator al ficatului de catre triburile aborigene americane. Exista multe beneficii incredibile pentru sanatate ale clismelor cu cafea.

Egiptenii, hindusiii, grecii, romanii, chinezii si sumerienii antici au utilizat toti tehnici de curatare a colonului precum clismele pentru a-si imbunatati sanatatea. Papirusurile de la Marea Moarta, despre care se spune ca ar fi fost scrise in timpul lui Cristos, detaliaza importanta clismelor regulate pentru buna sanatate.

In SUA, pana in secolul 20, clismele erau vazute ca fiind una dintre cele mai importante parti ale unui stil de viata sanatos. Faimosul dr. Kellogg a raportat in Jurnalul de Medicina Americana in 1917 ca in 40 000 de cazuri de indivizi cu boli gastrointestinale el a vazut rezultate remarcabile folosind un regim de dieta, exercitii si clisme.

Sanatatea digestiva in sec. 21

Viata in sec. 21 este extrem de provocatoare pentru ficatul si colonul nostru. Suntem inundati de apa clorata si fluorurata, chimicale peste tot si antibiotice in orice. 

Alimentele procesate au un tranzit intestinal foarte lent si adesea se vor lipi de partile laterale ale intestinelor si vor fi incastrate intr-o placa mucoasa ce creeaza depozite inelare toxice in colon. Aceste depuneri sunt incredibil de greu de inlaturat si limiteaza cantitatea de fecale ce se misca prin intestine oferind un mediu optim pentru dezvoltarea parazitilor.

Cand hrana sta in colon, ea se strica si putrezeste, si elibereaza toxine in fluxul sanguin, toxine ce isi croiesc drum catre ficat. Ficatul face tot ce poate pentru a curata si purifica fluxul sanguin, dar cand intestinele continua sa elibereze toxine, acest lucru pune o povara excesiva asupra corpului. In cele din urma, acest lucru duce la o stare de boala, pe masura ce corpul acumuleaza tot mai multe toxine pe care nu le poate inlatura.

Beneficiul terapiilor de colon si ale clismelor

Terapiile de colon si clismele ajuta la inlaturarea placii mucoase toxice din jurul peretilor colonului si la eliminarea parazitilor intestinali. Aceste terapii mai faciliteaza si o buna mobilitate intestinala si frecventa sanatoasa a contractiilor intestinale.

Clismele cu cafea ofera un beneficiu suplimentar fata de terapiile de colon tipice bazate pe apa prin stimularea ficatului pentru a produce cantitati mai mari de glutationa. Glutationa este antioxidantul principal al corpului si ajuta la protejarea ADN-ului intracelular si elimina toxinele din interiorul celulelor.

Studiile au gasit ca boabele de cafea verde au sporit productia de glutationa din ficat cu 600% si cu 700% in intestinul mic. Clisma este modul cel mai puternic de a dobandi aceste efecte deosebite, deoarece enzimele tractului digestiv nu interactioneaza cu nutrientii inainte ca ele sa ajunga la ficat.

Clismele cu cafea se stie ca ajuta persoanele cu pietre la vezica biliara si colecistite, probleme cu ficatul, probleme digestive, energie scazuta, boli autoimune si cancer. Ele sunt utilizate in aproape oricare centru de sanatate naturala din lume pentru abilitatea lor remarcabila de a curata si detoxifica intr-o perioada scurta de timp.

Persoanele cu boli cronice adesea fac pana la patru clisme cu cafea pe zi, in timp ce aceia care vor sa aiba un stil de viata sanatos sunt incurajati sa faca acest tratament in mod saptamanal pentru a regla colonul si a filtra si elimina orice resturi toxice care au devenit stagnante in decursul saptamanii. Chiar si cei care au o alimentatie foarte sanatoasa sunt incurajati ca 2 doua ori pe ani sa faca cate o cplisma cu cafea.

Se pare astfel ca pana la urma cafeaua este mai sanatoasa cand este introdusa in organism pe o parte mai mult decat pe alta.

Sursa:http://www.naturalnews.com, http://www.health-information-fitness.com/enemainfo.html, http://www.mindbodygreen.com, http://www.healingaia.com – clismele cu cafea

1 thought on “Clismele cu cafea – multiple beneficii de sănătate”

  1. Pingback: Remediile lui Valeriu Popa, bioterapeutul ce a făcut miracole

Lasă un răspuns