Cardiopatia ischemică – păducelul, talpa gâștii, valeriana

Simptome cardiopatia ischemică

Cardiopatia ischemicã se manifestã în principal sub forma anginei pectorale sau a infarctului miocardic, boli caracterizate prin dureri de mare intensitate apãrute brusc la nivelul inimii, cu o duratã mai scurtã, în cazul anginei, sau mai prelungitã, în cazul infarctului.

Dacã nu este tratatã, angina pectoralã se poate complica, ajungându-se la infarct miocardic acut. La apariția acestei boli contribuie așa-numiții factori de risc: hipercolesterolemia, hipertensiunea arterialã, dieta cu exces de grãsimi saturate și zaharuri rafinate, fumatul, diabetul zaharat, obezitatea, guta, sedentarismul și altele.

Cardiopatia ischemicã trebuie sã fie diagnosticatã și necesitã un tratament complex care include regim alimentar riguros, un program de activitate fizicã aerobicã adecvat gradului de toleranțã la efort, evitarea tuturor toxicelor și a exceselor și, ori de câte ori este necesar, tratament medicamentos.

Principalele medicamente cu efect cardiotonic, folosite pe scarã largã în tratamentul insuficienței cardiace (Digitalis, Digoxin, Lanatozid), sunt preparate din plante: degețelul-roșu și degețelul-lânos. Dat fiind caracterul potent al acestor droguri se impune utilizarea preparatelor cu dozare
precisã, numai la indicaþia și sub supravegherea medicului.

Urmãtoarele plante au utilitate doveditã fãrã a fi însoțite de riscuri: pãducelul, talpa-gâștii, valeriana. Ca mãsurã de fond, este recomandatã folosirea plantelor medicinale cu acțiune hipocolesterolemiantã

extras „Incursiuni în Fitoterapie, dr Valentin Nădășan

1 thought on “Cardiopatia ischemică – păducelul, talpa gâștii, valeriana”

  1. Pingback: Diabetul zaharat, terapie cu plante medicinale - Viaţa cu Prioritate

Lasă un răspuns