Beneficii divine ale fructului zeilor – KAKI

Fructul Kaki mai este cunoscut si sub numele de „persimon”, care s-ar traduce prin „para lui Dumnezeu” sau „fructul zeilor”. Efectele lui asupra organismului uman sunt de-a dreptul miraculoase.

Toti cei care l-au incercat stiu ca are un gust foarte bun, dar putini îi cunosc si beneficiile exceptionale pe care le aduce sanatatii. 

Cateva dintre secretele „fructelor zeilor” si, in acelasi timp, motive incontestabile de a le consuma cat mai des:

1. Fructele Kaki au un continut semnificativ de antioxidanti, fiind cunoscute si ca un aliment anticancer. Astfel, consumul de Kaki poate combate efectele radicalilor liberi responsabili pentru aparitia unor boli degenerative precum cancer, pierderea vederii, imbatranire prematura, boala Parkinson etc. 

2. Vei observa ca aceste fructe au un efect benefic si asupra reglarii miscarii intestinale si asupra mentinerii sanatatii sistemului digestiv, datorita fibrelor din pulpa fructului (in 100 g de fruct proaspat se gasesc 3,6 g de fibre).

3. Totodata, fructul Kaki ajuta si la imbunatatirea vederii, datorita complexului de vitamina E, vitamina A si C. In acelasi timp, continutul mare de zeaxantina (un carotenoid) reduce degenerarea maculara si riscul aparitiei cataractei sau a vederii nocturne deficitare.

4. Fiind bogat in magneziu, fructul Kaki ajuta la reglarea metabolismului si combate starile de oboseala

5. Se spune ca banana este cea mai buna sursa de potasiu, dar un fruct Kaki contine mai mult potasiu decat o banana. Din acest motiv, fructele Kaki sunt recomandate in dieta femeilor insarcintate. 

6. De asemenea, fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B (acid folic, piridoxina, tiamina etc.), esentiale pentru buna functionare a creierului.

7. Datorita continutului mare de potasiu, este recomandat ca fructul kaki sa fie consumat si de persoanele care sufera de hipertensiune si de cei care doresc sa elimine efectele retentiei de apa

8. Kaki are si proprietati antiinflamatoriiantitumoraleantiinfectioase si antihemoragice, datorita antioxidantilor polifenolici precum galocatechine, catechine si acidului betulinic.

9. Printre altele, Kaki contine si cupru, care imbunatateste absorbtia fierului si, astfel, favorizeaza producerea de celule rosii.

10. Consumul de fructe Kaki este recomandat si celor care doresc sa-si intareasca sistemul imunitar, datorita cantitatilor mari de vitamina C pe care le contine.

1 thought on “Beneficii divine ale fructului zeilor – KAKI”

  1. Pingback: Beneficiile Rodiei, un fructul sezonului rece

Lasă un răspuns