Autovindecarea este posibilă – trebuie doar să crezi

Autovindecarea este posibilă – trebuie doar să crezi

 

Ce faci când ți se spune că suferi de o boală autoimună și că bolile autoimune nu se vindecă niciodată? Refuzi categoric să crezi așa ceva și te îmbarci în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale cu destinația: Autovindecarea.

Am început să cred cu tărie în autovindecare și în abordarea vindecării holistice a oricărei boli. După ce am aflat că spondilita achilozantă a decis să se stabilească în structurile mele, nu am făcut alteva decât să caut să aflu cam tot ce înseamnă ea, cum apare, cum se manifestă, tot ce trebuie să fac să mă fac bine, etc. Am învățat multe lucruri și încă nu m-am oprit. Apar în viața mea mereu oameni frumoși care mă ajută și mă ispiră în această călătorie.

Nu suntem alcătuiți doar din trup. În primul rând avem un suflet. Dezechilibrele se produc mai întâi la nivel energetic, apoi se transpun în corpul fizic sub forma bolilor. Când te doare ceva, iei repede o pastilă și gata. Dar durerea reapare, iar asta înseamnă că trebuie să căutam cauza, nu să tratăm simptomele. Asta e diferența dintre a trata și a vindeca. Vindecarea înseamnă eliminarea cauzei bolii. Și asta am decis și eu să fac, să mă vindec, nu să mă tratez luând antiinflamatoare pe bandă rulantă. Îmi e bine cât timp le iau dar apoi durerea reapare. Medicina alopată acoperă doar o parte a vindecării.

Am refuzat să încep mult temutul tratament biologic care înseamnă practic reducerea la tăcere a sistemului imunitar, organismul devenind astfel vulnerabil în fața virușilor și bacteriilor. Desigur asta înseamnă ca nici mă mai atacă, durerea astfel dispărând. Dar între 2 rele, am ales-o pe aia mai bună, zic eu. Mai ales că riscul ca cele trei litere să revină ar fi mare în cazul acesta.

Așa că am pornit pe drumul către autovindecare, urmând semnele care m-au ghidat către acesta. Îmi place să spun că am avut parte de trei îngeri păzitori care mi-au arătat calea: mama mea, oferindu-mi cartea ”Poți să-ți vindeci viața – Louise Hay”; doamna asistentă de la dispesarul celor trei litere, care mi-a scris pe punguța de medicamente să caut pe google mai multe despre ”Qigong”, pentru că a văzut că merg pe o abordare holistică a bolii, și doamna doctor de la un cabinet de Fizioterapie, care mi-a recomandat din suflet să încep un tratament homeopat.

Așadar, am început un tratament homepat de mai bine de 6 luni si ma simt tot mai bine. În paralel, adun în fiecare zi informații care ma ajută să îmi declanșez propriul mecanism de vindecare, să cresc spiritual. Mai practic meditația, Yoga și Qigong, împreună cu fizio și kinetoterapie de două ori pe an. Toate astea mă ajută să îmi redobândesc echilibrul interior și astfel să îmi recapăt sănătatea.

Am adunat aici niște metode care sper să-ți fie și ție de folos în procesul de vindecare, așa cum mi-au fost și îmi sunt mie.

Cultivă o gandire pozitivă
Gândirea pozitivă este esențială în procesul de vindecare, și nu numai. După mine, gândirea pozitivă mobilizează, gândirea negativă paralizează. Oricând îți vine să zici că e greu și că n-o să te vindeci etc., întoarce gândul la 180 de grade și afirmă în schimb : ”În fiecare zi și în orice mod sunt tot mai bine și mai bine”. Zi asta de 20 de ori la rând dimineața primul lucru când te trezești. Așa fac eu. E minunată starea pe care ți-o dă această afirmație.

Renunță la atașamente
Nu rămâne ancorat în trecut. Nu îți mai alimenta mintea cu gânduri care te coboară în loc să te ridice. Tot ce contează e clipa prezentă, e singurul moment în care putem schimba ceva. Gândurile negre nu te ajută în procesul de vindecare.

Crede cu tărie că ai să te vindeci
Degeaba îți repeți că ai să te vindeci dacă nu crezi cu adevărat că așa va fi. Trebuie să simți cu adevărat, să crezi fără să te îndoiești o clipă că așa va fi. Credință fără frică, asta trebuie să fie noul tău mod de viață.

Acceptă orice situație prezentă în viața ta
Acceptare vs rezistență. Cam la asta se rezumă totul. Acceptă și bucură-te de tot ce trăiești în viața ta acum, chiar dacă percepi ceva ca fiind negativ. Toate și toți din viața ta sunt acolo pentru a învăța niște lecții sau pentru a te învăța niște lecții. Pentru a crește împreună.

Vizualizează cum te vindeci
După ce am descoprit Mindvalley, m-am înscris la diferite cursuri și training-uri online în care am învățat multe lucruri care m-au ajutat să pășesc pe acest drum. Am început să experimentez vizualizarea creativă a vindecării. În fiecare dimineață după ce îmi ziceam afirmațiile de mai sus, ma vizualizam cum mă vindec. Aici se explică exact procesul și toți pașii de urmat pentru ca vizualizarea în cazul vindecării să fie reușită.

Comportă-te ca și când ești deja vindecat
Nici nu pot sublinia destul importanța acestui lucru. Pe principiul ”fake it till you make it” de care am mai amintit. Este foarte important să trăiești acest sentiment, să fii convins că ai capacitatea ta de a te vindeca, pentru că asta influențează direct rezultatul pe care îl aștepți. Efectul placebo poate lucra în favoarea ta, îmbunătățind randamentul oricăror tehnici de autovindecare pe care decizi să le urmezi, făcându-le să acționeze sinergic. Dacă îți bagi în minte că ai ceva ”incurabil” sau ”cronic”, aceasta va fi ceea ce vei trăi. Eliberează-ți îndoiala și teama și fă loc sentimentului că ești bine, că ești sănătos. Și așa va fi.

Încearcă să identifici cauza dezechilibrului
Acordă-ți timp pentru a-ți accesa interiorul sufletesc, pentru a identifica emoțiile, sentimentele și acțiunile care ar fi putut duce la apariția bolii. Orice boală sau afecțiune ne oferă de fapt posibilitatea de a crește gradul de conștientizare.

Ce se întâmplă cu adevărat în viața ta? Ce anume a declanșat această stare? Fii onest cu tine în timp ce îți revizuiești alegerile care te-au adus până aici. Nu te judeca, ci mai degrabă devino conștient de ceea ce ai fi putut evita sau face diferit, pentru a ști cum să acționezi pe viitor. Eliberează orice sentiment care apare în acest proces.

Acordă-ți tot timpul necesar
Vindecarea trebuie să se întâmple mai întâi energetic. Nu te panica și nu deveni nerăbdător. E un proces deosebit de complex care nu se realizează peste noapte. Odată ce ai pornit pe drumul autovindecării, trebuie să rămâi deschis și să observi toate semnele, mesajele și sincronicitățile care apar. Trebuie să fii dispus să acționezi sub inspirația divină care te va ghida în procesul de vindecare.

…sursa

2 thoughts on “Autovindecarea este posibilă – trebuie doar să crezi”

  1. Pingback: 10 MODURI ÎN CARE POTI FOLOSI ASPIRINA

  2. Pingback: Tratamentul cancerului pe baza de bicarbonat de sodiu

Lasă un răspuns